Δελτίο Τύπου
«Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ»

Τη Δευτέρα 11-03-2024, η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ υποδέχτηκε τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης, προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών του σχολείου μας. Αναλυτικότερα, οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης ξενάγησαν τους μαθητές στο χώρο, τους παρουσίασαν το υλικό, τις υπηρεσίες, τον κανονισμό, την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της, καθώς και τη διαδρομή που «διανύει» ένα βιβλίο, μέχρι να φτάσει στο ράφι της βιβλιοθήκης.  Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να ανακαλύψουν το ρόλο μιας Βιβλιοθήκης, στην ψηφιακή εποχή,  ως εργαλείο γνώσης και έρευνας, αφού αυτή δεν περιορίζεται, πλέον, μόνο στον παραδοσιακό ρόλο, πρόσβαση σε βιβλία και περιοδικά, αλλά αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, συλλέγει, διαχειρίζεται και διαδίδει τη γνώση και την πληροφορία.

Εν συνεχεία, τέσσερις καθηγητές, των τμημάτων Φιλολογίας, Ιστορίας- Αρχαιολογίας, Ψυχολογίας και Θεατρολογίας του ΕΚΠΑ, παρουσίασαν στους μαθητές, με διαδραστικό τρόπο, σε αμφιθέατρο, τα προγράμματα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών των σχολών τους, το ερευνητικό τους έργο και τις προοπτικές που αυτές προσφέρουν στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, δέχθηκαν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς  των μαθητών, αναφορικά με τις ανθρωπιστικές σπουδές, στις οποίες απάντησαν με μεγάλη εγκαρδιότητα.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης για τη φιλοξενία και την ξενάγηση, όπως και τους καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής για τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και τον εποικοδομητικό διάλογο, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών.